Rozmluvy - Babická, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Předkládaná bakalářská práce se věnuje analýze kulturního exilového periodika Rozmluvy, který vycházel v letech 1983 - 1987 v Londýně. Práce se zaměřuje na literárně-historické, historiografické či literárně kritické studie a dále na původní soudobou literární tvorbu (včetně deníkové a memoárové) či znovu aktualizovanou tvorbu autorů předchozí spirituálně orientované generace. Popis a analýza zkoumaných textů má směřovat ke snaze interpretovat dobovou řeč periodika utvářenou ve vazbě k domácímu dobovému dění.
Rozmluvy