Realizace komunitní práce sociálními pracovníky v hospicích - Kašová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se soustředí na popis kompetencí sociálního pracovníka v lůžkových hospicích, jeho práci s veřejností a předkládá návrhy výkonu komunitní práce v hospicové péči. První část práce se zabývá vymezením pojmu hospicová péče, popisem jejích forem a ekonomické situace. Dále popisuje úkoly sociálních pracovníků v oblasti hospicové péče a v souvislosti s výčtem náplně práce sociálních pracovnic v konkrétních hospicích, nastiňuje angažovanost sociálních pracovníků lůžkových hospiců v procesu komunitní práce. Na základě popisu problematických oblastí hospicové péče v práci s veřejností ve čtvrté kapitole byly v poslední kapitole formulovány kategorie, na nichž bylo závislé zjištění realizace komunitní práce v konkrétních lůžkových hospicích.
Implementation of community work by social workers in hospices
Keywords: Paliativní a hospicová péče; lůžkový hospic; umírající; rodina umírajícího; sociální práce v hospicové péči; kompetence sociálního pracovníka v hospicové péči; komunita; komunitní práce; komunitní péče; dobrovolnictví; vzdělávání; legislativa.; Palliative and hospice care; inpatient hospice; dying; family dying; social work in hospice care; competence social worker in hospice care; community; community social work; community care; volunteering; education; legislation.