Prostorová analýza městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích - Sauerová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaobírá tématem prostorové analýzy městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích. V práci je nejprve přiblížen pojem "městská hromadná doprava" v teoretické rovině, zasazen do geografického prostředí a představeny jsou i jeho trendy. Následně je pozornost věnována současné organizaci městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích zejména s využitím dat z výročních zpráv. Praktická část pak obsahuje výstupy na základě vlastních výpočtů a poskytnutých dat Dopravním podnikem města České Budějovice, a.s. o pohybech cestujících na jednotlivých linkách městské hromadné dopravy.
Spatial Analysis of Urban Transport in České Budějovice
Keywords: městská hromadná doprava; prostorová analýza; České Budějovice; dopravní podnik; urban transport; spatial analysis; České Budějovice; transport company