Strategie rozvoje obchodní společnosti - Žofková, Julie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této diplomové práce bylo navrhnout na podkladě analýzy činností operačního a strategického managementu opatření, která zlepší součinnost operačního a strategického managementu a posílí kvalitu strategického rozhodování ve vybrané obchodní společnosti. Vzhledem ke stanovenému cíli byly provedeny analýzy vnějšího a vnitřního prostředí, prostřednictvím PESL analýzy, analýzy Porterova modelu pěti sil, analýzu hodnotového řetězce a finanční analýzy. Na jejich základě byly definovány silné a slabé stránky podniku, příležitosti a ohrožení. Pro jejich zhodnocení byla použita SWOT analýza a následný Fullerův trojúhelník. Po zhodnocení vypracovaných analýz byly generovány návrhy a doporučení pro rozvoj strategického rozhodování ve zkoumané společnosti.
Strategy of development of business company
Keywords: PESTL analýza; Porterův model pěti sil; Hodnotový řetězec; Finanční analýza; SWOT analýza; PESTL Analysis; Porter Five Forces Model; Value Chain Analysis; Financial Analysis; SWOT Analysis