Vytvoření modelu letního kurzu pohybových aktivit pro posluchače VKZ v lokalitě Šumava - Krankuš, Lubomír (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je zaměřena na vytvoření turistického a kulturně vzdělávacího kurzu pro posluchače KVKZ v letním semestru v oblasti Národního parku Šumava. Teoretická část se snaží přiblížit pojmy, které výcvikový kurz vystihují nebo které s ním do jisté míry souvisí. Je zde probírán pohyb, jeho význam a příklady některých pohybových aktivit, především v přírodě. S pohybem související volnočasové aktivity, výchova zážitkem a v neposlední řadě i osobnost instruktora. Kapitoly praktické části obsahují vytvořený turistický a kulturně vzdělávací kurz.
Creation model of summer course in kinetic activities for students programme Health Education in locality Šumava
Keywords: zdraví; pohyb; spolupráce; sblížení; volný čas; health; move; cooperation; approximation; free time