Příprava datasetů termosnímků paznehtů skotu vhodných pro trénování CNN - Zahajský, Radek (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce zabývající se přípravou datasetu pro trénování CNN, počítačovým viděním a hlubokým učením neuronové sítě. Dále důležitý aspekt tvoří využití této technologie, jednotlivé aplikace, formáty a barevné systémy. Praktická část popisuje postup při anotovaní snímků v aplikaci CVAT. Při práci se postupuje získáváním jednotlivých informací o tématech a porovnáváním aplikací a formátů. Hlavním výsledkem práce je vytvoření kvalitního datasetu pro identifikaci paznehtů dojnic.
Preparation of cattle hoof thermal imaging datasets suitable for CNN training
Keywords: anotace; dataset; počítačové vidění; pazneht; skot; annotation; dataset; computer vision; hoof; cattle