Užívání a nadužívání drog v jednotlivých typech střeních škol na Teplicku a jejich vzájemná komparace - Václavová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se zabývá problematikou užívání a nadužívání drog v jednotlivých typech středních škol na Teplicku a jejich vzájemnou komparací. V teoretické části je popsána problematika drogových i nedrogových závislostí, její dopady na cílovou populaci středoškolské mládeže. Jsou zde popsány i jednotlivé drogy dle projevu a rizik intoxikace, ochranní činitelé či rizikové situace. Výzkum proběhl na středních školách na Teplicku. Srovnáváno bylo střední odborné učiliště, střední škola s maturitou a gymnázium. První hypotéza předpokládá, že většina studentů středních škol má zkušenost s drogou. V druhé hypotéze je předpokládán první věk užití drogy před dovršením patnáctého rokem věku. Třetí předpokládá, že nejrozšířenější drogou mezi studenty je marihuana. A poslední hypotéza, že alespoň tři procenta studentů má zkušenost s čicháním těkavých látek.
Using and overusing of drugs in individual types of high schools in the region of Teplice and their mutual comparison
Keywords: ALKOHOL; DROGOVÁ ZÁVISLOST; DROGY; NADUŽÍVÁNÍ; STŘEDNÍ ŠKOLA; STŘEDOŠKOLÁCI; TABÁK; UŽÍVÁNÍ; ALCOHOL; DRUG ADDICTION; DRUGS; OVERUSING; HIGH SCHOOL; HIGH SCHOOL STUDENTS; TOBACCO; USING