Sociální práce a aktivizace osob trpících demencí - Zajíčková, Marie (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá různými způsoby aktivizace činnosti pro osoby s demencí a možnost pomoci, kterou poskytují sociální služby. Popisuje fáze demence a onemocnění, která k ní vedou. Zabývá se možnostmi léčby, popisuje, jak by měla být péče o nemocného uzpůsobena a i aktivizační techniky. Také jsou představeny sociální služby a sociální dávky, které mohou pomoci v péči o nemocného.
Social Work and Activation of People with Dementia
Keywords: demence; aktivizace; techniky aktivizace; péče; léčba; sociální služby; sociální dávky; dementia; activation; methods of activation; care; therapy; social service; social benefits