Populace pstruhů obecných v tocích jezer Čertova a Laka - Hůda, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
V této práci, téměř po deseti letech od posledního velkého ichtyologickém průzkumu, byly během jarního a podzimního elektrolovu studovány populace pstruhů obecných (Salmo trutta L.) ve dvou šumavských jezerech (Laka a Čertovo) a přilehlých tocích. Také byly analyzovány chemické parametry tamních toků, které byly porovnávány s minulostí. Byla pozorována obnova studované oblasti po období acidifikace.
Brown trout populations in streams of lakes Čertovo and Laka
Keywords: acidifikace; charakteristiky populace; přirozená obnova; ryby; Salmo trutta; acidification; fish; natural recovery; population charecteristic; Salmo trutta