Řasy a sinice Chýnovské a Koněpruských jeskyní - Wipplingerová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
V práci byly studovány řasy a sinice dvou veřejnosti zpřístupněných jeskyní České republiky (Chýnovská jeskyně, Koněpruské jeskyně). Taxony byly studovány morfologicky za použití kultivačních metod a optické mikroskopie. Práce obsahuje checklist taxonů dosud nalezených v jeskyních a také checklist taxonů nalezených v rámci této práce.
Algae and cyanobacteria from Chýnov and Koněprusy caves
Keywords: řasy; sinice; jeskyně; lampenflóra; algae; cyanobacteria; cave; lampenflora