Zátěžové faktory dobrovolnictví v domovech pro seniory - Bala, Sára (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá zátěžovými faktory dobrovolnictví v domovech pro seniory. Teoretická část práce se zaměřuje na témata dobrovolnictví, stárnutí a stáří a identifikuje několik vybraných zátěžových faktorů. Praktickou část práce představuje interpretace dat hloubkových polostrukturovaných rozhovorů s dobrovolníky, kteří jsou vedeni dobrovolnickými centry v Českých Budějovicích a zároveň působí ve spolupracujících domovech pro seniory.
Stress Factors of Volunteering in Long-Term Residential Care
Keywords: dobrovolnictví; dobrovolníci; senioři; domovy pro seniory; zátěžové faktory; neoptimální zátěž; volunteering; volunteers; older people; long-term residential care; stress factors; overload