Specifika komunikace na španělských sociálních sítích - Voničková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá specifiky komunikace na španělských sociálních sítích. V teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy, přičemž velká pozornost je zaměřena na předchozí studie zabývající se podobným tématem, rysy španělštiny na sociálních sítích a stylotvorné faktory. Druhá část diplomové práce je praktická. Jejím cílem je prostřednictvím analýzy shromážděného materiálu ověřit, zda je možné jazykové jevy typické pro prostředí sociálních sítí vnímat jako projevy stylotvorných faktorů, a nikoliv jako chyby či neznalost pisatelů.
Specific features of communication in Spanish social networks
Keywords: Sociální síť; Španělština na sociálních sítích; Stylotvorné faktory; Formálnost; Neformálnost; Social network; Spanish on social networks; Stylistic factors; Formality; Informality