Návrh řešení studeného startu doporučovacího systému - Maštalíř, Jakub (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavní téma této bakalářské práce tkví v návrhu a implementaci modulu doporučovacího systému v oblasti turistiky a cestování. V teoretické části je cílem zmapovat prostředí doporučovacích systémů, jejich typy a přístupy. Dále je zde popsán problém studeného startu a teorie Bayesovských sítí, na jejichž základě budou zpracovávána a prezentována data pro doporučení. V praktické části již programujeme a testujeme doporučovací modul, je zde uveden popis využitých technologií a jsou rozebrány jednotlivé funkcionality doporučovacího modulu zaměřeného na ubytování v Českých Budějovicích
Design of recommender system with cold start problem solution
Keywords: doporučovací systém; problém studeného startu; Bayesovská sít; ubytování; recommender system; cold start problem; Bayesian network; accommodation