Koncert. Výtvarný projekt ve výtvarné výchově na 1. stupni ZŠ. - Ptáčková, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá zpracováním výtvarného projektu s tématikou koncertu na prvním stupni základní školy, realizovaného v rámci lekcí výtvarné výchovy. V celkové koncepci jsou reflektovány mezipředmětové vztahy mezi výtvarnou, hudební a dramatickou výchovou. Navržený projekt, realizovaný na jedné ze základních škol v Českých Budějovicích, je zdokumentován v projektové části práce. Teoretická část práce přibližuje prostupování vztahů mezi výtvarným uměním a hudbou v kontextu vývoje kultury. V textu je dále rozvedena problematika koncertní scény ve spojitosti s divadelními technologiemi a scénickým designem. Další část práce popisuje také interakci výtvarné a hudební výchovy z hlediska kurikulárních dokumentů a soustředí se na výtvarně-projektové metody ve vyučování VV.
Concert. Creative project for art education at the primary school.
Keywords: koncert; projektová výuka; výtvarná výchova; umění a kultura; mezipředmětové vztahy; concert; project teaching; art education; art and culture; interdisciplinary relations