Základní trendy ve vývoji spotřeby domácností ČR v období 1990 až 2017 - Kopáčková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce jsou základní trendy ve vývoji spotřeby domácností ČR v období 1990 až 2017. Cílem práce je základní posouzení trendů ve spotřebě domácností v České republice jak ve velikosti, tak i v její struktuře. Dále se práce zabývá vlivy a aspekty působící na spotřebu, a to jak přímo, tak i nepřímo. V práci je dále zhodnocená problematika snižujících se úspor a zvyšujícího se zadlužení českých domácností. V závěru práce je pojednáno o celkovém kontextu ekonomicko-sociálního vývoje a analýze trendů v ČR. Data byla použita ze statistických systémů ČSÚ, MPSV a ČNB.
Basic trends in the development of household consumption in the Czech Republic between 1990 and 2017
Keywords: spotřeba; domácnosti; trendy ve spotřebě; úspory; zadluženost; consumption; households; consumption trends; savings; debts