Daňová optimalizace vybraného podnikatelského subjektu v oblasti služeb - Svobodová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2007)
Téma mé diplomové práce je Daňová optimalizace vybraného podnikatelského subjektu v oblasti služeb. Cílem této diplomové práce je zhodnocení daňového zatížení a zvolení vhodné daňové optimalizace vybraného podniku. V této práci můžete naleznout přehled vlivu důchodových daní, zdravotního pojištění a sociálního zabezpečení na podnik. Je možné najít legální možnosti snížení daňových povinných plateb do státního rozpočtu. Úvodní část práce je zaměřena na obecné a metodické otázky daňové optimalizace, její význam a využití v podniku. Jsou zde rovněž uvedeny konkrétní možnosti jak při daňové optimalizaci postupovat. Hlavní část práce se zabývá daňovou zátěží v konkrétních podmínkách vybraného podniku.
Taxes' optimalization of selected business subject in service' industry
Keywords: Daně; Optimalizace; Osoba samostatně výdělečně činná; Daň z příjmů; Daň z přidané hodnoty; Majetkové daně; Taxes; Optimalization; Self-employed; Income-tax; Value added tax; Properte tax