Zmapování rozptýlené zeleně a návrh výsadby ve dvou územích s rozdílnou ochranou přírody a krajiny - Skalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mé diplomové práce je zmapování rozptýlené zeleně ve dvou vybraných katastrálních územích s rozdílnou ochranou krajiny a jejich porovnání. Bylo vybráno katastrální území Zachotín a katastrální území Škrdlovice, které leží v CHKO Žďárské Vrchy. Terénními průzkumy byl zjištěn současný stav zeleně a byl proveden zákres do mapových podkladů. Tato činnost probíhala v prostředí programu ArcMap 10. Následně byly oba stavy rozptýlené zeleně vyhodnoceny a porovnány. Nedílnou součástí práce je také návrh výsadby a doplnění rozptýlené zeleně v obou katastrálních územích.
Mapping of scattered vegetation and planting proposal in two areas with different nature and landscape protection
Keywords: krajina; rozptýlená zeleň; chráněná krajinná oblast; pozemkové úpravy; landscape; scattered vegetation; protected landscape area; landscaping