Život a dílo sestry Akvinely - Nevoralová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce je přehlednou studií o životě a díle sestry Akvinely. Práce nás seznamujeme s kongregací Školských sester de Notre Dame, jejím historickým vývojem, organizační strukturou, charakteristikou kongregace, řeholním oděvem, přijímáním nových členek a pojednává o současnosti kongregace.Kapitola ''Život a dílo sestry Akvinely'' nám přibližuje život této sestry z kongregace školských sester de Notre Dame, její dílo - Domov svaté Rodiny a její celoživotní práci, kterou věnovala péči o osoby s postižením.
Life and Work of Sister Akvinela
Keywords: Kongregace Školských sester de Notre Dame; sestra Akvinela; Ústav sociální péče Horní Poustevna; Domov svaté Rodiny; osoby s mentálním a tělesným postižením; Congregation of School sister de Notre Dame; sister Akvinela; Institution of Social Care Horní Poustevna; Institution of St. Family; Mentally disturbed and physically disabled people.