Výskyt vnitřních parazitů koní ve vybraných chovech - Hořejšová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat literární údaje o výskytu, vývojových fázích a možnostech chovatelských opatření směřující k omezení výskytu gastrointestinál-ních parazitů u koní, doplněné vlastním sledováním ve stanoveném chovu. Byly porovnány hodnoty EPG boxového ustájení s novým teprve začínajícím typem aktivního ustájení. Zohledněn byl i věk, plemenná příslušnost a klimatické podmínky.
Occurrence of internal parasites of horses in selected farms
Keywords: parazit; anthelmintika; opatření; kůň; rezistence; parasite; anthelmintic; measures; resistenc; horse