Vliv metod odepisování na výsledek hospodaření - Kopečková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma mé bakalářské práce je "Vliv metod odpisování na výsledek hospodaření." cílem práce je vysvětlení základních údajů o dlouhodobém majetku, jeho rozdělení, účtování a definování jednotlivých metod odpisování a jejich dopadu na výsledek hospodaření. Teoretická část je věnována vymezení základních pojmů z oblasti odpisové politiky, zobrazení odpisů v účetnictví a účetních výkazech, dále účetním a daňovým metodám odpisování dlouhodobého majetku a nakonec se zabývá možnými dopady rozdílu daňových a účetních odpisů Praktická část je zaměřena na aplikaci těchto metod v konkrétním podniku. V neposlední řadě se praktická část zabývá vlivem odpisů na výsledek hospodaření a nakonec jsou všechny zjištěné výsledky analyzovány.
Influence depreciation methods on trading income
Keywords: Dlouhodobý nehmotný majetek; dlouhodobý hmotný majetek; účetní odpisy; daňové odpisy; odložený daňový závazek; odložená daňová povinnost; Long-term intangible assets; Long-term tangible assets; Book depreciations; Tax depreciations; Deferred tax