Teorie nekoherentních nábojových přenosů a její využití pro popis elektronového transportu - Hronek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá Marcusovou teorií přenosu elektronu a jejím využitím pro simulaci elektronových toků v různých systémech a materiálech. Shrnutí původních článků je následován alternativním, novým odvozením této teorie užitím elektrostatických potenciálů místo tradiční formulace pomocí polí. Dále jsou zde uvedeny příklady systémů, kde se teorie uplatňuje, a jsou diskutovány typické hodnoty parametrů tohoto modelu a jejich závislosti. Teorie je aplikována na numerické řešení kinetických rovnic proudových toků a diskutujeme závislost proudu na různých parametrech. Jsou ukázány aplikace numerických simulací na proteiny a polovodiče.
Theory of the Incoherent Charge Transfer and its Application to Description of the Electron Transport
Keywords: Marcusova teorie; elektronový transport; přenos náboje; Marcus theory; electron transport; charge transfer