Online dotazníkový systém pro podporu informatické soutěže - Hanzal, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce je vytvoření webové aplikace, která umožňuje tvorbu online dotazníků sloužících ke zjišťování názorů účastníků soutěže Bobřík informatiky. Dotazníky vytvořené aplikací obsahují několik druhů otázek (otázka s textovou odpovědí, otázka s výběrem více možností aj.). Aplikace je napojena na databázi soutěže. Díky tomu je možné vkládat do dotazníku názvy soutěžních otázek, a to jak do zadání otázek, tak i do nabízených odpovědí. Aplikace umožňuje export získaných dat do souborů typu xlsx. Funkčnost dotazníkového systému byla ověřena v praxi dotazováním účastníků školního kola soutěže. Získaná data byla statisticky vyhodnocena. Z výzkumu vyplynulo, že muži si v informatice věří více než ženy. Dále bylo zjištěno, že mezi subjektivně vnímanou obtížností soutěžních úloh a mírou neodpovídat na otázku, existuje lineární vztah. V teoretické části práce jsou popsány zdarma dostupné online systémy, které umožňují tvorbu dotazníků s různými typy otázek.
Online questionnaire system supporting an informatics contest
Keywords: dotazník; Bobřík informatiky; dotazníkový systém; webová aplikace; zpětná vazba; informatika; questionnaire; Bebras contest; questinnaire system; web application; feedback; informatics