Analýza produktů životního pojištění v České republice - Balounová, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo porovnat produkty životního pojištění nabízené různými pojišťovnami. Bylo vybráno pět pojišťoven - Česká pojišťovna, Kooperativa pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, ING Pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny. Z nabídek těchto pojišťoven byly zvoleny produkty, které momentálně patří mezi nejlepší. Hlavním cílem bylo vybrat optimální variantu tohoto produktu pro konkrétního klienta. Pomocí metody váženého součtu a metody TOPSIS bylo zjištěno, že nejideálnějším životním pojištěním pro vybraného klienta by byl produkt od Diamant od České pojišťovny.
Analysis of the life insurance products in the Czech Republic
Keywords: životní pojištění; pojišťovny; riziko; pojistný trh; komparace produktů; vícekriteriální rozhodování; life insurance; insurance companies; risk; insurance market; product comparison; multiple atribute decision making