Sorpce fosforu na fotochemicky indukovaných částicích - Frejlachová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem sorpce fosforu na fotochemicky indukovaných částicích. Teoretická část pojednává o výskytu fosforu a organických látek ve vodě a shrnuje možnosti jejich spolusrážení. Experimentální část se zaměřuje na vznik partikulovaných částic železa a hliníku v závislosti na počátečních parametrech testovaných vzorků. Následně je testována sorpce radioaktivně značeného 33P na vznikajících nerozpuštěných částicích.
Phosphorus sorption on photochemically induced particles