Jídelní postoje a návyky u žáků 2. stupně ZŠ a studentů SŠ na Českobudějovicku - Poppová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vhodných a nevhodných jídelních postojů u dospívající populace na druhém stupni základních škol a středních škol. V teoretické části se zabývám nemocemi vyvolanými poruchami příjmu potravy. Často bývají způsobeny neopodstatněným držením diet. Dále je vytvořen přehled dietetických postupů, které se používají ze zdravotních důvodů či k redukci tělesné hmotnosti. V praktické části je prováděno dotazníkové šetření na vybraných školách Českobudějovicku a výsledky jsou porovnány podle pohlaví, v rámci vrstevníků a změn postojů mezi žáky základních škol a středních škol.
Food position and habits in the group of second grade students and students of South bohemian high school.
Keywords: zdravá výživa; poruchy příjmu potravy; diety na redukci váhy; Healthy eating habits; eating disorders; weight loss diets; fluid intake