Dramatická výchova ve volnočasových střediscích pro matky s dětmi a její vliv na rozvoj kreativity dítěte - Dominová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce pojednává o vlivu dramatické výchovy na tvořivost dítěte navštěvujícího volnočasové zařízení. První část práce je zaměřena na stručnou historii dramatu, jeho složek a žánrů. Práce se také věnuje srovnání dramatu a dramatické výchovy, dramatické výchově a jejím vlivům na osobnost dítěte. Popisuje osobnost pedagoga volnočasového zařízení, rodiče a dítěte. Praktická část je zaměřena na jednu z činností Domu dětí a mládeže v Jindřichově Hradci Baby klub. Baby klub se věnuje aktivitám rodičů a dětí batolecího a předškolního věku a umožňuje jim trávit produktivně jejich společný volný čas. Práce dále popisuje některé z aktivit a jejich vliv na dítě, rodiče a pedagoga. Je zde kladen důraz na důležitost všech volnočasových zařízení a aktivit, které podporují tvořivost dětí a formují jejich osobnost.
Dramatic education in the leisure centers for mothers and children and its impact on the creativity of children
Keywords: tvořivost; kreativita; volnočasové zařízení; Dům dětí a mládeže Jindřichův Hradec; Baby klub; batole; předškolní věk; volný čas; pedagog volného času; rodič; dítě předškolního věku; drama; divadelní hra; historie dramatu; creativity; leisure facilities; Children and Youth Centre Jindřichův Hradec; Baby Club; toddler; preschool age; leisure time; teacher of leisure time activities; parent; child of preschool age; drama; theatre play; history of drama