Porovnání technologií dojicích robotů značky Fullwood - Zukal, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této práce je: Problematika dojících robotů Fullwood. V literárním přehledu je popsáno mléko, anatomie mléčné žlázy, tvorba mléka a jeho spouštění. Dále se přehled zabývá způsoby získávání mléka, strojním dojením a automatizovaným dojením. V praktické části byly vybrány dvě farmy s dojícím robotem Fullwood M2erlin, a byly na nich sledovány parametry jako počet podojených krav za 24 hodin, počet skopnutí a nenasazení dojící soupravy, čas dojení a denní užitkovost v období od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2018. Tyto parametry byly následně vyhodnoceny a byla zpracována jejich analýza. Výsledky byly zpracovány do tabulek.
Comparison of Fullwood milking robot technologies
Keywords: automatický dojící systém; AMS; dojení; dojící robot; Fullwood; M2erlin; automatic milking system; AMS; milking; milking robot; Fullwood; M2erlin