Nulové oddlužení - klady a zápory a porovnání s dosavadní úpravou - Šítalová, Sára (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá aktuální novelou insolvenčního zákona, která nabyla účinnosti dne 1. 6. 2019. Novela mění vstupní podmínky i samotný proces oddlužení. Teoretická část práce se věnuje porovnání institutu oddlužení po nabytí účinnosti oddlužovací novely s předchozí úpravou. Na základě popsaných změn jsou vyhodnoceny klady a zápory. Praktická část práce obsahuje analýzu dat získaných z insolvenčního rejstříku. Porovnává počet podaných návrhů na povolení oddlužení a míru uspokojení nezajištěných věřitelů před a po oddlužovací novele.
Zero Discharge in Debt - the Pluses and Minuses and a Comparison with the Previous Adaptation
Keywords: nulové oddlužení; novela; insolvenční zákon; dlužníci; věřitelé; míra uspokojení; zero discharge in debt; amendment; insolvency act; debtors; creditors; success rate