Jakost mléka v mléčných automatech - Jeřábek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce bylo posoudit jakost mléka z mléčných automatů. Posuzovány byly jakostní a mikrobiologické ukazatele syrového kravského mléka ze dvou farem, jedné z Jihočeského kraje a druhé z Plzeňského kraje.
Milk quality from vending machines
Keywords: mléčné automaty; jakost mléka; mikrobiologická kvalita mléka; pasterace; celkový počet mikroorganismů (CPM); počet somatických buněk (PSB); vending machines; milk quality; microbiological quality; pasteurization; total bacteria count; somatic cell count