Analýza mzdových soustav v ČR se zaměřením na mzdový systém vybraného podnikatelského subjektu - Marešová, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat mzdový systém v České republice se zaměřením na mzdový systém vybraného podnikatelského subjektu. V teoretické části jsou popsány důležité pojmy a je vysvětlena základní teorie zaměřující se na mzdový a právní systém České republiky. V praktické části jsou porovnány hlavní prvky mzdy a podmínky jejich poskytování s požadavkem na zákonu neodporující, efektivní mzdový systém. Z toho důvodu jsem provedla výpočet základní mzdy, povinných a ostatních příplatků, průměrného výdělku, náhrady mzdy za dočasnou pracovní neschopnost a jiné. Výsledky získané od vybrané společnosti s ručením omezeným byly porovnány a v žádném z případů jsem nenašla závažné nedostatky a systém plně odpovídá požadavkům.
Analysis of the wage system in the Czech Republic with a focus on selected business payroll system operator
Keywords: Mzdový systém; základní mzda; variabilní mzda; plnění nepovažovaná za mzdu; srážka ze mzdy.; Wage system; base wage; variable wage; supplies considered not to be wage; wage deduction.