Odložené formy - Frühaufová, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce s názvem Odložené formy je souborem zamyšlení nad starostmi člověka, který řeší situace přicházející s novým dnem. Plní úkoly a role připravené od života. A to buď hned nebo později. Zastavuji se u později - moment, kdy člověk něco odloží. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická nastavuje pohled na současné české autory moderní kresby s ukázkou jejich tvorby. Druhá kapitola seznamuje s teorií kreslicích materiálů a jejich využití na základní škole. V poslední řadě se věnuji otázce zařazení figurální kresby do osnov výtvarné výchovy na II. stupni ZŠ. V závěru uvádím technologický postup práce. Praktická část je tvořena souborem 8. finálních kreseb, již zmiňovaných situací. Kombinuji figurální vyobrazení s fiktivními prvky. Součástí práce je přílohová dokumentace kreseb.
Deferred forms