Výtvarný projev předškolního dítěte s ADHD - Tronečková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce s názvem "Výtvarný projev předškolního dítěte s ADHD" se zaměřuje na vývoj výtvarného vyobrazování dítěte s ADHD. Práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části je popsán syndrrom ADHD, jeho příčiny, projevy a výchovné vedení. Práce se také zabývá výtvarným projevem dětí, vývojem kresby postavy a typickými rysy v kresbě dětí s ADHD. Praktická část obsahuje kazuistickou studii dítěte s ADHD. Je zaměřena na sledování výtvarného zobrazování dítěte v průběhu téměř jednoho roku, na jeho posuny a typické znaky ADHD v jeho kresbě.
An artistic expression of a pre-school child with ADHD
Keywords: Hyperaktivita; výtvarný projev; Hyperaktivity; artistic expression