Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě žáků 2. stupně ZŠ a úroveň znalostí o nich - Samcová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě žáků 2. stupně ZŠ a úroveň znalostí o nich se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je zaměřena na informace o různých druzích mléka, procesech a typů fermentace, fermentovaných mléčných výrobcích, především ve výživě dětí ve školním věku, výživových doporučení, výživových zvyklostí žáků. Dále jsou v teoretické části zahrnuty všeobecné informace o významu mléčných výrobků pro lidský organismus a o komplikacích spojených s jeho konzumací.
The inclusion of fermented dairy products in the diet of pupils in primary schools and the level of knowledge about them
Keywords: fermentované mléčné výrobky; dieta; žák; znalosti; fermented dairy products; pupil; diet; knowledge