Řízení služeb v letecké dopravě - Nováková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce je zaměřena na srovnání tradičních a nízkonákladových leteckých dopravců a jejich perspektivu do budoucnosti. Teoretická část se zabývá popisem a analýzou letecké dopravy jak v České republice, tak i ve světě od historie až po současnost. Praktická část popisuje analýzu služeb poskytovaných na letišti Praha Ruzyně. Je zde představena společnost České aerolinie, jako největší letecký dopravce na českém trhu. Pozornost je také věnována obecnému nízkonákladovému modelu těchto druhů leteckých dopravců. Vzhledem k současné vysoké konkurenceschopnosti jsem provedla srovnání tradičních a nízkonákladových dopravců a díky vypracovanému dotazníku jsem navrhla doporučení vedoucí ke zkvalitnění produkce.
Service management in Air Traffic
Keywords: letecká doprava; nízkonákladové letecké společnosti; tradiční letecké společnosti; poskytované služby; marketingový výzkum; air traffic; low-cost airlines; traditional airlines; provided services; marketing research