Comparison of Stephen King's Novel The Green Mile with the Film Adaptation by Frank Darabont - Dynda, Matěj (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce má za úkol provést analýzu a porovnání románu Zelená Míle od Stephena Kinga a jeho filmového zpracování. V práci je věnována pozornost životopisu Stephena Kinga a jeho motivaci ke psaní. Analýza byla provedena na základě literárních podkladů zabývajících se problematikou díla Zelená Míle. Sekce obsahující porovnání románu s jeho filmovým zpracováním zahrnuje mimo jiné i děj každé epizody.
Comparison of Stephen King's Novel The Green Mile with the Film Adaptation by Frank Darabont