Motivace k rozvoji lidských zdrojů ve sféře bankovnictví - Foltýnová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
V rámci této diplomové práce se budu podrobněji věnovat motivaci k rozvoji lidských zdrojů ve sféře bankovnictví. Bližším zkoumáním se pokusím zachytit vývoj v tomto segmentu a zhodnotit silné a slabé stránky rozvoje lidských zdrojů v bankovnictví, jak z pohledu globalizace, tak i z vnitřní struktury podniku. Dále je mým cílem formou dotazníku a provedeného pozorování zjistit soulad mezi představou zaměstnanců a bankou v oblasti vzdělávání, motivace a rozvoje lidského kapitálu. Zjištěné výsledky by mohla Volksbank CZ, a. s. využít při vytváření dalších vzdělávacích programů a způsobu řízení svých zaměstnanců.
Motivation to development of human resources in banking
Keywords: globalizace; bankovnictví; motivace; lidský kapitál; sebevzdělávání; globalization; banking; motivation; human capital; self-culture