Hodnocení chovatelské úrovně a ekonomiky ovcí na rodinné farmě - Jindrák, Miloslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem mé diplomové práce bylo zhodnotit chovatelskou úroveň a ekonomiku chovu ovcí na rodinné farmě. Vyhodnocení ukazatelů bylo sledováno na rodinné farmě Miloslava Jindráka. Shromažďování vstupních dat proběhlo v letech 2005 až 2008. Potřebná data byla získána z osobní evidence chovatele. Tato data byla následně porovnána s údaji z kontroly užitkovosti Svazu chovu ovcí a koz v České republice v příslušném roce. Diplomová práce sleduje a hodnotí reprodukční, produkční a ekonomické ukazatele sledovaného chovu.
The Rate the level of sheep breeding and its economic potential on family farm.
Keywords: Ovce; bahnice; jehnice; suffolk; reprodukční a produkční ukazatele; Sheep; ewe; lamb; Suffolk; Romanov; reproductive indicator; productive indicator