Znalosti přírodnin u žáků 1. stupně ZŠ. - Budková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce zjišťuje znalosti přírodnin u žáků 1. stupně ZŠ. Znalosti přírodnin jsou zjišťovány formou didaktického testu, který je dobře využitelný ve školní praxi. Zmiňuje se také o přírodovědných učebnicích a pracovních sešitech, které jsou pro žáky jedním ze zdrojů k získání znalostí přírodnin. Analýzou učebnic je zde ukázáno množství přírodnin, které by se měl naučit žák v průběhu školní docházky na 1. stupni základní školy. Závěry výzkumu slouží k vytvoření představy o tom, jak žáci znají živé přírodniny, které jsou součástí jejich každodenního života. "Diplomová práce byla řešena v rámci projektu GA JU č. 065/2010/S."
Products of Nature Knowledge of Primary School Pupils
Keywords: znalosti přírodnin u žáků 1. stupně ZŠ; didaktický test; analýza učebnic; GA JU č. 065/2010/S; nature knowledge of primary school pupils; didactic test; textbook analysis; GA JU č. 065/2010/S