Metody a cíle nácviku vypravování na 1. stupni základní školy - Schneiderová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na metody a cíle nácviku vypravování na 1. stupni základní školy. Je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Práce se také zabývá rozbory vybraných učebnic českého jazyka a slohu, podle kterých se vyučuje na 1. stupni ZŠ. Praktická část zobrazuje výsledky výzkumu prováděného na základních školách. Hodnocení vychází ze slohových cvičení a ze slohových prací. Součástí práce jsou přehledné tabulky, graf a přílohový materiál.
Methods and aims of Narrative Training in Primary Schools
Keywords: Český jazyk; vypravování; 1. stupeň ZŠ; Czech language; narration; primary school