Optimalizace využití elektrické energie vyrobené domácí solární elektrárnou - Cichra, Karel (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem předkládané diplomové práce je navrhnout, zkonstruovat, otestovat řídicí systém na bázi jednočipového mikropočítače Atmel AVR pro malou solární elektrárnu. Navržený systém umožní optimalizovat využití elektrické energie vyrobené solární elektrárnou instalovanou na rodinném domě. Cílem optimalizace je minimalizovat množství elektrické energie odevzdané do distribuční sítě a maximálním možným způsobem omezit nákup elektrické energie ze sítě. V první části práce je uveden přehled a analýza několika možných řešení a jejich ekonomické porovnání. V další části jsou popsány základní vlastnosti použitých HW komponent a okomentované zdrojové kódy vytvořených programů. V závěrečné části jsou uvedeny výsledky testovacího provozu a další potenciální úpravy vytvořeného systému pro další možné rozšíření a zefektivnění provozu.
Optimization of the electrical energy production of the domestic solar power plant
Keywords: řídicí systémy; solární elektrárny; jednočipové počítače; Atmel AVR; control systems; solar power plants; single-chip microcomputers; Atmel AVR