Venkovská architektura 19. a 20. století - Marešová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce je zaměřena na vývoj architektury na venkově. Je rozdělena na dvě části, a to na teoretickou část a na část praktickou. V teoretické části je záměrem získat přehled o historickém vývoji celých sídel a jednotlivých staveb. Celkově je v této části podstatné obeznámení s tímto tématem. Praktická část je zaměřena na konkrétní lokalitu, kterou je obec Bošice. Lokalita je zkoumaná od samého počátku jejího vzniku až do současnosti a z hlediska historického vývoje.
Rural architecture of 19th and 20th century
Keywords: Architektonický vývoj; venkovské sídlo; půdorys sídla; krajina; zemědělství; zručnost člověka.; Architectural development; country estate; ground plan; landscape; agriculture; human abilities.