Bytová výstavba v obci Dolní Třebonín a vliv výstavby na rozvoj obce - Čásenská, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé práce bylo zaměřit se na jednotlivé etapy bytové výstavby. Práce obsahuje důležité kroky, které je nutné splnit před zahájením výstavy, mapuje její průběh a financování. Další část práce je zaměřena na důsledky výstavby pro obec a další plánovaný rozvoj obce. Cílem bylo i zhodnotit přínosy, klady a zápory výstavby pro obec. Analyzovala jsem jaké kroky pro rozvoj obce se podařilo realizovat a které nikoli a z jakého důvodu. Při výstavbě obce došlo k problémům s financováním, mým cílem bylo zaměřit se i na tuto oblast. Nezbytnou součást práce tvoří dotazníkové šetření s návrhy občanů na další rozvoj obce a v poslední řadě návrh investiční akce v podobě vybudování odpočinkové zóny s dětským hřištěm za přispění Programu obnovy venkova.
Housing construction in Village Dolní Třebonín and the influence of construction on development of this village.
Keywords: bydlení; domy; byty; bytové jednotky; bytová výstavba; bytová politika; koncepce bytové politiky; stavební zákon; územní plánování; housing; houses; dwellings; home units; housing constructions; housing policy; housing policy conceptions; building act; landscape planning