Grafická motorika předškolních dětí a její rozvoj před vstupem do základní školy. - Kocová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá úrovní grafické motoriky u dětí v předškolním věku a odstranění obtíží v této oblasti. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí, z nichž první teoretická charakterizuje dítě předškolního věku, vysvětluje pojem motorika, lateralita. Zabývá se vývojem kresby u dětí předškolního věku a správným úchopem psacího náčiní včetně jeho nácviku a správnou fixací polohy u pracovního stolu. Druhá - praktická část popisuje průběh grafomotorického kurzu, obsahuje kazuistiky dětí a analýzu jejich kreseb a fiktivního písma před a po grafomotorickém kurzu.
Graphomotorics of preschool children and its development before entering elementary school.
Keywords: Grafomotorika; motorika; lateralita; předškolní věk.; Graphomotorics; motoric skills; laterality; pre-school age.