Pohledávky a závazky - analýza oceňování a účtování - Chromá, Vendula (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je analýza účetních a daňových aspektů pohledávek a závazků v oblasti dodavatelsko-odběratelských vztahů, přijatých a poskytnutých záloh, zúčtování se zaměstnanci, účtování kurzových rozdílů, časového rozlišení aj. V praktické části se zaměřím na situaci v konkrétní účetní jednotce s ručením omezeným.
Receivables and liabilities - valuation and accounts analysis
Keywords: Účetnictví; pohledávka; závazek; analýza oceňování a účtování; dodavatelsko-odběratelské vztahy; přijaté a poskytnuté zálohy; zúčtování se zaměstnanci; účtování kurzových rozdílů; časové rozlišení.; Accounting; receivable; liability; valuation and accounts analysis; the relations between suppliers and trade debtors; advances paid and received; transactions with employees; accounting of the rate of exchange differences; accruals and prepayments.