Využívání tabletů dětmi předškolního věku podle stupně dosaženého vzdělání jejich rodičů - Svobodová, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá vlivem nejvyššího dosaženého vzdělání rodičů na používání tabletů jejich dětmi. Cílem práce je zpracovat teoretická východiska ze tří základních okruhů (média, dítě předškolního věku a volný čas). Nejprve se čtenář seznámí se základními pojmy v oblasti médií a jejich charakteristikou, dispozicí dítěte předškolního věku obecně a v souvislosti s médii a jejich dopady na dítě, a v poslední řadě s oblastí volného času. Praktická část obsahuje výzkumné šetření, jehož cílem bylo zjistit případný vliv nejvyššího dosaženého vzdělání rodičů na způsob, jakým děti předškolního věku používají tablet. Výsledky výzkumného šetření jsou v závěru konfrontovány se stanovenými hypotézami a propojeny s teoretickými poznatky.
Use of tablets by preschool children according to the level of education of their parents
Keywords: média; mediální technologie; mediální gramotnost; dítě předškolního věku; volný čas; media; media technology; media literacy; preschool children; leisure time