Stoj na jedné noze kineziologie svalů u pacientů s coxartrózou a možnosti fyzioterapeutického ovlivnění - Škvrnová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem koxartrózy, kineziologie a patokineziologie svalů přímo souvisejících s kyčelním kloubem. Cílem práce bylo popsat kompenzační změny u pacientů s koxartrózou a shrnout možnosti jejího ovlivnění pomocí fyzioterapeutických postupů.
Stand on one leg- muscle kinesiology in patients with coxarthrosis and the ways of physiotherapeutic intervention
Keywords: koxartróza; stoj na jedné noze; Trendelenburgův příznak; coxarthrosis; single leg stance; Trendelenburg sign