Podílové fondy v České republice a ve Francii - Bouší, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá popsáním podílových fondů v České republice a ve Francii. V teoretické části bylo čerpáno především z legislativy, odborných článků a odborných publikací s tématikou podílových fondů. V první části jsou popsány podílové fondy, proces investování do podílových fondů. Pozornost byla věnována historickým základům investování do podílových fondů v České republice a ve Francii. V této části byly zmíněny i různé druhy podílových fondů a jednotlivé zákony vztahující se k této formě investování. V druhé, praktické části byly zhodnoceny vybrané podílové fondy pomocí metod kvantitativní a kvalitativní analýzy. Jmenovitě byly vybrány ukazatele výkonnosti, volatility, objemu aktiv ve fondech, délka trvání fondu a administrace obsahující jednotlivé poplatky za využití podílových fondů. V závěru byly jednotlivé podílové fondy klasifikovány a byl nastíněn možný vývoj podílových fondů do budoucna.
The Shares Funds in the Czech Republic and in France
Keywords: Investování; podílové fondy; srovnání podílových fondů v České republice a ve Francii; Investment; mutual funds; comparison of mutual funds in Czech Republic and in France