Využití digitálního zobrazování v rybářské biologii - Marek, Miloš (Jihočeská univerzita, 2010)
Úkolem této bakalářské práce je seznámení a zorientování se v možnostech, které nabízí technika digitálního zobrazování k využití v rybářské biologii a rybářství obecně. Dále prostudování a osvojení si základů digitalizačních technik. Následně pak v experimentální částí si osvojit laboratorní a praktické postupy umělé reprodukce. Cílem je vyhodnotit oplozenost jiker standardními postupy používanými v líhňařské praxi a vypracovat návrh metodického postupu k hodnocení oplozenosti pomocí počítačového programu analýzy obrazu.
Using of digital imaging in fish biology
Keywords: digitální zobrazování; digitalizace; jikra; analýza obrazu; digital imaging; digitization; fish egg; image analysis