Návrh modelu regenerace a kompenzace pro hráče fotbalu - Michal, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá navržením modelu regenerace a kompenzace pro hráče fotbalu. Cílem této práce je charakterizovat fotbal z hlediska zatížení na organismus. Shrnout poznatky používané v praxi o možných způsobech a možnostech regenerace po výkonu a následné kompenzace některých nevhodných projevů zátěže. Dále je zpracován rozbor odborné literatury z oblasti fotbalu (historie, charakteristika), fyziologie tělesné zátěže při fotbalu a problematika vzniku nejčastějších úrazů. Tato práce by mohla sloužit jako příručka pro začínající trenéry.
Proposed model of regeneration and compensation for soccer players
Keywords: fotbal; fyziologie člověka; komplexní regenerace; kompenzace; roční tréninkový plán; football; human physiology; comprehensive recovery; compensation; annual training plan