Typové činnosti složek IZS při společném zásahu z pohledu ZZS - Král, Václav (Jihočeská univerzita, 2011)
Pro zlepšení koordinace základních složek IZS byl (a stále je sestavován) sestaven soubor dokumentů s názvem Katalog typových činností integrovaného záchranného systému, který popisuje organizační postupy složek IZS při deseti mimořádných událostech. Jsou však členové základních složek integrovaného záchranného systému seznámeni s těmito dokumenty? Mají členové IZS povědomí o postupech a potřebách zdravotnické záchranné služby? Cílem této práce je zmapovat názory a poznatky pracovníků IZS na výše uvedené otázky, zhodnotit možnosti rozšíření jejich znalostí tohoto tématu.
Model Activities of the Integrated Rescue System Forces in Joint Actions from the Point of View of the Emergency Medical Service
Keywords: hromadné neštěstí; Integrovaný záchranný systém; Katalog typových činností IZS; krizový management; mimořádná událost; Zdravotnická záchranná služba; mass disaster; Intergrated Rescue Systém; Model Activities of the Integrated Rescue System; Crisis Management emergency situacion; Emergency Medical Service